Bardienst

Wat moet je weten over bardienst draaien?

Bij OTC De Warande draaien we de bar met leden. Dit heeft voordelen voor de club maar ook voor jou. 
Lees HIER alle besluiten uit de Algemene ledenvergadering van 7 december 2022.

Rustende leden hebben géén bardienstplicht.

Een bardienst draaien is leuk. Je komt in contact met veel verschillende leden en draagt een steentje bij aan de gastvrijheid en gezelligheid van de vereniging.

Bar overnemen

Het kan incidenteel voorkomen dat aan het eind van jouw bardienst het nog zo gezellig is dat een lid aanbiedt om de bar “over te nemen”. 
Omdat we hebben geconstateerd dat het afsluiten van de bar -na overname- helaas niet in alle gevallen op een correcte manier gebeurd, is besloten dat het afsluiten van de bar ten alle tijden de verantwoordelijkheid is/blijft van degene die draait. Het dringende advies is dan ook de bar op het aangegeven eindtijdstip te sluiten.

Barreglement

Het barreglement lees je HIER.

Wanneer start je bardienstplicht en wanneer houdt deze op?

In het jaar dat je 18 wordt start je bardienstplicht. Het aantal bardiensten dat je in dat jaar draait is afhankelijk van de maand waarin je jarig bent. Voor leden die 70 jaar zijn stopt de bardienstplicht maar een dienst draaien mág natuurlijk nog wel! In beide gevallen (starten en stoppen) informeert team horeca je over het aantal (nog) te draaien bardiensten in het jaar dat je 18 of 70 wordt.

Hoeveel bardiensten draaien?

Omdat het clubhuis het gehele jaar open is geldt voor leden van 18 tot 70 jaar een bardienstplicht van vier per kalenderjaar. Je plant deze 4 verplichte bardiensten (8 bardienstpunten) zelf en eenvoudig in via de KNLTB ClubApp. Goed om te weten: een avond- of sluitdienst (in de avond) is goed voor 4 punten, een ochtend of middagdienst is goed voor 2 bardienstpunten.

NIEUW: Inplannen van 2 bardiensten in de eerste 8 maanden (tot 31/8) voor uiterlijk 1 maart levert 2 extra bardienstpunten op.

Word je gedurende het jaar lid? Het aantal verplichte bardiensten is afhankelijk van moment van lid worden. Lid in het eerste kwartaal = 4 diensten, tweede kwartaal 3, derde kwartaal 2 en vierde kwartaal 1 bardienst.

Plan jouw bardiensten zelf in via de KNLTB Club App:

Ga naar het huisje (club) onderin het scherm van je telefoon en zie bovenin het scherm ‘diensten’ staan. Als je daarop klikt zie je alle bardiensten waar je op kunt inplannen. Klik op de bardienst van jouw keuze en je staat ingepland! Lukt het inplannen niet of heb je hulp nodig neem dan contact op.

Voor het eerst een bardienst draaien: kom naar de barinstructie en plan deze in via de KNLTB ClubApp

Ga je voor het eerst bardienst draaien of wil je jouw kennis over het draaien van een bardienst opfrissen, kom dan naar de barinstructie. Je kan aanmelden voor de barinstructie via de KNLTB ClubApp. Ga naar ‘club’ onderin je scherm, klik op ‘agenda’ bovenin je scherm en dan op de barinstructie. NIEUW: Nieuwe leden ontvangen voor het bijwonen van deze instructie 2 bardienstpunten (=1 bardienst).

Keuken

Tijdens jouw bardienst zorg je ook voor de keuken. Zo kan het voorkomen dat je een tosti klaarmaakt, een bittergarnituur bakt of een broodje serveert. Tijdens de barinstructie geven we uitleg. Heb je deze gemist? Geen nood, in de keuken hangt een handleiding.

Instructie Verantwoord Alcohol schenken (IVA)

Het schenken van alcohol en het draaien van bardienst brengt verantwoordelijkheden met zich mee. De IVA cursus helpt je op weg.

Voordat je je bardienst gaat draaien ben je volgens de wet verplicht je de IVA cursus via www.nocnsf.nl/iva te volgen. De IVA cursus wordt afgesloten met een zelflerende toets die ongeveer een uurtje tijd kost. Als je bent geslaagd kun je het certificaat mailen naar iva@otcdewarande.nl.

Bardienst afkopen

Als je geen bardienst wilt of kunt draaien, kan je jouw bardienst(en) afkopen. Kosten: € 25,- per bardienst. Stuur een mail o.v.v afkoop bardienst, het aantal bardiensten dat je wil afkopen, je naam en KNLTB nummer. Je ontvangt een factuur.

Niet aan je bardienstplicht voldaan?

Je ontvangt regelmatig een uitnodiging om je bardienst(en) in te plannen. Jaarlijks dien je 8 bardienstpunten te behalen. Dat doe je o.a. door het draaien van bardiensten. In de KNLTB Club App vind je een update over jouw punten totaal.
Heb je onvoldoende punten behaald en daarmee niet aan je bardienstplicht 2023 voldaan?
Dan ontvang je een contributiefactuur 2024 die is verhoogd met € 15,00 per (niet behaald) bardienstpunt. Als je deze factuur niet -op tijd- betaald, wordt jouw speelrecht geblokkeerd.
Deze afspraken zijn door de Algemene Ledenvergadering in 2022 vastgesteld.

Lid worden

Welkom bij onze vereniging!

Huur een baan!

Geen lidmaatschap maar toch een tennis- of padelbaan huren?