Competitie Spelen?

Er zijn verschillende mogelijkheden om tennis- en/of padelcompetitie te spelen.

Verschillende dagen

Er zijn voor senioren competities op dinsdag, woensdagavond (zomercompetitie) donderdag (ochtend en avond 8/9 competitie), vrijdag (middag en avond), zaterdag en zondag. De jeugd speelt in de World Tour en op zondag.

Verschillende periodes

Het is mogelijk competitie te spelen in het voorjaar, zomer, najaar en winter.

Voor het goed verlopen van een competitiedag hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet, zoals informatie over gebruik van de keuken, de competitiepas, de ploegopstelling, het invoeren van uitslagen, het ophalen van de competitieballen en nog veel meer! Lees het HIER.

Inschrijven

Senioren schrijven zich als complete teams in, jeugdleden geven zich individueel op, jeugdteams worden samengesteld door team jeugd i.s.m. de trainers.

Inschrijven voorjaarscompetitie tennis- of padelcompetitie 2024

HIER vind je de lotingsprocedure voor tennis en padel.

De deadline voor inschrijven voor de voorjaarscompetitie tennis en padel is voor zowel tennis als padel op 10 januari 2024. De officiële sluitingsdatum voor padel bij de KNLTB is later dan tennis, maar om uitgelote padel- of tennisteams de kans te geven om nog in te schrijven bij ofwel tennis of padel, hebben we de deadline gelijk getrokken. Nadat een eventuele loting bij padel of tennis in 2024 heeft plaatsgevonden, nemen we nieuwe inschrijvingen voor tennis of padel alleen in behandeling als plaatsen beschikbaar zijn voor de uiteindelijke deadline bij de KNLTB voor tennis (17 januari 2024) of padel (31 januari 2024).

Voor deelname aan de padel en / of tenniscompetitie, wordt een bijdrage in kosten gevraagd van de teams. Deze competitiebijdrage bestaat uit een vergoeding voor de te verstrekken ballen (normaliter 2 per thuiswedstrijd) en de kosten voor de inschrijving van het team bij de KNLTB. Het bestuur heeft een voorstel voor deze bijdrage gemaakt die in de ALV wordt vastgesteld. De competitiebijdrage wordt via een incasso geïnd bij de captain die deze bijdrage moet verrekenen met de andere teamleden.

Tennis

Net als in het voorjaar 2023 wordt op vrijdag om de week gespeeld en de competitie duurt 5 in plaats van 7 weken. Op alle andere dagen duurt de competitie 7 weken.

Klik op het linkje voor de speeldata voor tennis.

 • Klik hier voor het Aanbod Voorjaarscompetitie 2024 – Senioren Landelijk
 • Klik hier voor het Aanbod Voorjaarscompetitie 2024 – Senioren Regionaal

Je kan HIER inschrijven voor de voorjaarscompetitie tennis.

Als de inschrijving succesvol is, ontvang je AUTOMATISCH een ontvangstmelding van het systeem. Als je deze bevestiging NIET ontvangt (ook niet in je spam), dan is de inschrijving niet succesvol geweest en dien je de inschrijving nogmaals te verzenden.

Bij GMail-adressen komt de bevestiging vaak in spam terecht, bij Hotmail wordt de bevestigingsmail vaak geheel geweigerd.

Padel
De (senioren)padelcompetitie staat open vanaf 15+.
 De speeldata voor Padelcompetitie voor voorjaar staan HIER. In de afgelopen jaren hebben veel nieuwe teams ingeschreven, zonder competitie-ervaring. Voor deze teams een korte opsomming:

 • Je kan spelen op vrijdagavond, zaterdag en zondag én in 5 klassen.
 • Alle competities worden ingedeeld op basis van teamgemiddelde.
 • De voorjaarscompetitie telt vijf speeldagen. Alleen in uitzonderlijke gevallen (en in overleg met de tegenstander), wordt de speeldatum/wedstrijddag veranderd.
 • Teams bestaan minimaal uit 4 spelers die 4 dubbelpartijen spelen. Tip: Als een team veel verhinderingen heeft op de officiële speeldata, probeer dan meer spelers in teams op te nemen. Sommige teams bestaan uit meer dan 8 spelers.
 • Na inschrijving door de competitieleider, gaat de KNLTB aan de slag met de indeling en zijn geen wijzigingen meer mogelijk tot de indeling omstreeks half maart 2024 door de KNLTB wordt gepubliceerd. Het heeft geen zin om vragen over de indeling te stellen voor die datum.
 • Nadat de indeling bekend is gemaakt, zal de competitieleider de captains een bericht sturen over het ophalen van de ballen voor de competitie.

NIEUW : De vrijdagavondcompetitie is ontzettend populair. Om de druk iets te verminderen wordt vanaf 2024 op vrijdagavond tijdens alle padelwedstrijden golden point gespeeld. Dat betekent dat bij een stand van 40-40 een beslissend punt wordt gespeeld.

Sinds 2022 wordt in alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Zo ontstaat een piramidale opbouw van klassen en wordt uiteindelijk het niveauverschil in de klassen kleiner en gelijkwaardig. Teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Najaarscompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Najaarscompetitie 2023.

Op de vrijdagavond is ruimte voor maximaal 16 padelteams. Op zaterdag én zondag is ruimte voor maximaal 32 teams. In de afgelopen jaren is gebleken dat op vrijdag meer inschrijvingen zijn, dan dat er ruimte was. We hopen dat we door de uitbreiding van het aantal padelbanen geen teams hoeven uit te loten, maar in het geval dat er toch meer inschrijvingen dan plaatsen zijn, vind je HIER de lotingsprocedure.

Stuur een mail als je mee wilt doen.

Als je als team opgeeft:

 • Vermeld dan de spelers van het team, de bondsnummers en de speelsterkte (Dubbel) van de spelers.
 • Alleen voor de teams die op vrijdagavond padel willen spelen:
  • geef ook aan of de zaterdag of zondag een optie is (en welke dag de voorkeur heeft), wanneer het team wordt uitgeloot óf
  • geef aan dat bij uitloting dat het team dan tennis wil spelen op de vrijdag (en welke competitiesoort).
 • Vermeld ook het telefoonnummer van de captain van jouw team zodat we bij vragen contact met je kunnen opnemen.

Dispensatie

Het spelen voor twee verenigingen in één bepaalde competitie is met dispensatie mogelijk.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van deze informatie stel ze dan gerust aan:

Michiel Westra; het aanmelden van competitieteams bij de KNLTB, voor technische zaken en het verzetten van wedstrijden.
e-mail: michiel.westra68@gmail.com
Tel nummer: 06 24342487
Stefan Oomen;
Competitieleider padel tijdens de competitiedagen.
e-mail: stefan.oomen@ziggo.nl
Tel nummer: 06 24559727
Fons Daems;
Competitieleider tennis tijdens de competitiedagen.
e-mail: fodaems@hotmail.com
Tel nummer: 06 47090103

 

 

 

 

 

Lid worden

Welkom bij onze vereniging!

Huur een baan!

Geen lidmaatschap maar toch een tennis- of padelbaan huren?