Update Coronavirus; 15 maart 2020

Eerder hebben we jullie bericht over de impact van het Corona virus op de activiteiten bij OTC De Warande. Bij deze een update dd 15 maart.
De KNLTB roept alle tennisverenigingen op om alle activiteiten te staken en alle tennisparken en clubhuizen te sluiten. Hieronder vallen ook trainingen en vrij tennissen, in ieder geval tot en met 6 april. OTC De Warande zal gevolg geven aan deze oproep.
Het park is vanaf heden gesloten. Over de (fysiotherapeutische)behandelingen en trainingen bij Vitasports zal je aanvullend bericht ontvangen.

De maatregelen hebben waarschijnlijk ook gevolgen voor de Voorjaarscompetitie. We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen hieromtrent.
We wensen jullie veel sterkte in deze onzekere tijden en roepen op om gehoor te geven aan alle richtlijnen. Slechts dan kunnen we gezamenlijk verdere verspreiding van het virus voorkomen.
Probeer waar mogelijk sportief actief te blijven, binnen de kaders die het RIVM gesteld heeft.

Met vriendelijke groet,

Bestuur OTC De Warande

OTC De Warande volgt het advies dat op 12 maart is afgegeven door de KNLTB. Vandaar dat wij hebben besloten alle sportevenementen bij OTC De Warande, waaronder het Open Jeugd Toernooi, het Clubtoernooi en de Open Dag af te gelasten.

De bar is gesloten, in ieder geval tot en met 31 maart. Leden die in deze periode een bardienst hebben ingepland, ontvangen een mail hoe we met deze bardiensten om willen gaan. We hopen daarbij op je begrip en medewerking.

 

Het kabinet heeft ook voor heel Nederland opgeroepen sociale contacten in het algemeen sterk te verminderen. Deze oproep ondersteunt de KNLTB en daarom roepen wij iedereen op om alle andere clubbijeenkomsten zoals overleggen, vergaderingen, vieringen en werkgroep bijeenkomsten ook af te gelasten.

Trainingen afhankelijk van de groepsgrootte (max. 4 personen per baan en trainer) en vrij tennissen op de club kan vooralsnog doorgaan, mits de richtlijnen van het RIVM in acht genomen worden.(zie verderop in dit bericht)

De belangrijkste maatregelen die mensen kunnen nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen zijn heel simpel:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes
  • Geen handen schudden
  • Gebruik alleen je eigen bidon/waterfles

OTC De Warande volgt het advies van de GGD en het RIVM over het omgaan met het Coronavirus. Het RIVM, adviseert inwoners van de provincie Noord-Brabant bij verkoudheid, hoesten of koorts hun sociale contacten te beperken.
Leden die last hebben van één van de onderstaande klachten verzoeken wij thuis te blijven en het tennispark niet te bezoeken.

– Verkoudheid

– Hoesten

– Koorts (meer dan 38 graden)

Dit geldt ook voor alle trainers, bezoekers en vrijwilligers.

OTC De Warande blijft de ontwikkelingen en adviezen volgen die gegeven worden vanuit de KNLTB, GGD en RIVM.

Mocht dit betekenen dat meer tennisevenementen komen te vervallen, dan zullen wij dit uiteraard zo snel mogelijk laten weten.

Meer informatie over het Coronavirus kun je lezen op de website van de GGD en van het RIVM. Zit je vraag hier niet tussen? Bel dan met het RIVM 0800-1951 of de GGD: 0900-3646464

, , ,
Vorig bericht
Open Dag Zondag 22 maart van 11.00 tot 16.00 uur afgelast
Volgend bericht
Informatie Algemene Ledenvergadering 12 mei 2020

Gerelateerde berichten

Menu