OTC De Warande start grote zoektocht naar oprichting

Met het 50-jarig bestaan van OTC De Warande is het tijd om het heden te vieren, te kijken naar de toekomst, maar vooral ook even terug te kijken op het verleden. Want de oprichting van de vereniging aan het Wilhelminakanaal stamt uit 1971. Maar het is zeker zo dat er voor die tijd ook al werd getennist onder bijna dezelfde naam. Een mooi moment om dit uit te zoeken.

“Oh NTR, help ons alstublieft!”, klinkt het vanuit het paviljoen, over de banen, langs het kanaal. Wat zou een programma als Verborgen Verleden van grote waarde kunnen zijn voor OTC De Warande. Met het jubileum, deze week op de kop af vijftig jaar geleden, wil de vereniging graag meer over zichzelf te weten komen. Waar komen we eigenlijk vandaan? Hoe waren de vroegere tijden op het sportpark? Allemaal vragen waar ze dolgraag een antwoord op zouden vinden, maar wat eigenlijk alleen maar meer vragen oproept.

Op 1 maart 1971 werden de eerste statuten vastgesteld, toen al direct goed voor een totaal van 500 leden. Wat we zeker weten, is dat er een fusie plaatsvond tussen minimaal twee verenigingen. Maar ging dit enkel over de vermenging van een protestantse en katholieke vereniging? Waren er meer partijen bij betrokken? En zo ja, wat waren dan de voorwaarden en gevolgen? Het zijn slechts losse vragen, waar zeker een verband tussen moet bestaan. Immers, er zijn flarden informatie beschikbaar die enigszins een beeld geven van de situatie.

Een Jubeljaar van een groeiende vereniging

Wat hadden we graag de uitgebreide jubileumagenda gepresenteerd. Met 700 leden, tien verlichte smashcourt banen en, sinds eind 2020, twee complete padelbanen waren er al allerlei voorbereidingen getroffen voor een spetterend feest. Maar Corona gooit vooralsnog roet in het eten, waardoor een groot feest nog even op zich laat wachten.

En er is een extraatje voor nieuwe leden, mits zij geboren zijn in 1971. Zij ontvangen een éénmalige korting van € 50.- als ze besluiten dit jaar lid te worden (jaarlidmaatschap). Daarnaast worden alle leden die in dit jubeljaar geboren zijn ook nog eens extra verrast. Tot slot worden alle overige leden niet vergeten, want zodra we weer op ‘normale’  wijze met elkaar om kunnen gaan, staan er genoeg leuke dingen op de planning. Nog even wachten, en we kunnen snel met zijn allen genieten een groots jubileum.

Tot slot volgt hier een oproep aan iedereen die OTC De Warande van extra informatie kan voorzien. Heeft u nieuwsberichten, artikelen, verhalen van de vereniging over het ontstaan op 1 maart 1971 of de geschiedenis voor deze datum? Meldt u zich dan direct bij OTC De Warande, via info@otcdewarande.nl, zodat zij op zoek kunnen naar hun verborgen verleden! U wordt bij voorbaat hartelijk bedankt voor uw medewerking.

, , , ,
Vorig bericht
Clubkampioenschappen Padel!
Volgend bericht
Uitslag Enquête (jeugd)honk

Gerelateerde berichten