Rolstoeltennis mogelijkheden worden verder ontwikkeld

Aan het Warande on Wheels; een Internationaal Rolstoel tennistoernooi dat in 2018 voor de vijfde keer op het tennispark van OTC De Warande te Oosterhout wordt georganiseerd, doen (jeugd)rollers uit Nederland, België en Duitsland mee.  Het is het enige Rolstoel tennistoernooi dat in Zuidwest Nederland georganiseerd wordt en tevens één van de grootste in Nederland.

De toernooileiding bestaande uit Yoeri Martens (19 jaar) en Tom van Disseldorp (14 jaar)  maakt er dit jaar een extra feestelijke editie van. Yoeri werd vijf jaar geleden door het bestuur van de tennisvereniging gevraagd “iets leuks te gaan doen voor de vereniging”. Inmiddels heeft hij in 2018 de sport-stimulerings-prijs op het Oosterhoutse Sportgala in ontvangst mogen nemen en is hij in 2017 door de KNLTB genomineerd als vrijwilliger voor de Zwarte Tulp.

Van vrijdag 13 juli tot en met zondag 15 juli 2018 staan beide heren tezamen met een grote groep vrijwilligers bestaande uit onder andere fysiotherapeuten, ballenkinderen en scheidsrechters klaar om de rolstoeltennissers een feestelijk en sportief weekend te bezorgen.

De Oosterhoutse Kelly van der Ven was tot enkele jaren geleden een fanatieke tennisser. Totdat zware blessures aan haar knieën roet in het eten gooiden. Inmiddels is zij in afwachting van de sport-rolstoel waarmee zij de eerste meters op de tennisbanen van OTC De Warande wil gaan maken. Zij vindt het heerlijk haar sport weer te kunnen gaan beoefenen. Samen met de vereniging en trainers werkt zij aan een plan om rolstoel trainingen mogelijk te maken. Op de Algemene Ledenvergadering van de vereniging heeft zij verteld wat haar plannen zijn.

“Mensen met een beperking staan er vaak niet bij stil  dat rolstoeltennis tot de mogelijkheden behoort”. Ze vindt het jammer dat ze voor rolstoel-tennistraining aardig wat kilometers moet rijden om ergens terecht te kunnen.  Daar moet verandering in komen.  Omdat de Oosterhoutse Tennisvereniging OTC De Warande zelf een rolstoeltennis toernooi organiseert wil zij juist hier haar plannen verwezenlijken. De sport voor mensen met een beperking toegankelijker maken, dat haar doel!

Het plan om trainingen voor rollers te gaan aanbieden is in ontwikkeling.

Meer weten of net als Kelly ondanks je beperking toch weer gaan sporten in de nabije omgeving? Mail naar rolstoeltennis@otcdewarande.nl of breng in juli een bezoek aan het Warande on Wheels.

 

 

Vorig bericht
Leden voor Leden
Volgend bericht
Warande Open Jeugd en Ranglijst toernooi 2018

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.