Wat doet de competitiemakelaar en wie is hij?

Interview met de Competitiemakelaar van OTC De Warande Fons Daems.

Stel je kort even voor:

Ik ben in Loon op Zand geboren. Ik kom uit een gezin van 8 kinderen en ben op één na de jongste.  Ik  heb 40 jaar met veel plezier in de jeugdhulpverlening gewerkt. Ik heb  twee kinderen en woon in Oosterhout. Ik vind het leuk om te tennissen, te biljarten, ga graag fietsen. Nog geen elektrische fiets,  maar lekker trappen op een mechanisch exemplaar!

Ik ben 10 jaar Bondsgedelegeerde van de KNLTB in district West Brabant geweest. Vond het leuk om de verenigingen te bezoeken, op de hoogte blijven van de tennisregels, om allerlei mensen te ontmoeten, minder leuk om te komen opdraven voor onsportief gedrag op toernooien. Dat was helaas ook een onderdeel van het (vrijwilligers)werk.

Ik heb ook in diverse toernooicommissies gezeten. Het mede organiseren van het 50ste Warande Open afgelopen zomer vond ik erg leuk om te doen!

Hoe lang speel je al tennis en hoe lang ben je al lid van OTC De Warande? 

Ik ben gaan tennissen toen ik 43 jaar was. Was eerst een fanatiek voetballer, maar toen ik dat na een dubbele beenbreuk niet meer kon, ben ik gaan tennissen. Ben een autodidact, nooit één les gehad. Nu al 16 jaar lid bij OTC De Warande. Heb allerlei soorten competitie gespeeld, zaterdagmiddag heren, zondag landelijk heren en op vrijdagavond in een gemengd team. Moment sta ik reserve. Dus…als je een invaller zoekt?!

Wat is volgens jou het leukste aan het spelen van competitie tennis? 

Ik vind het leuk dat je veel met andere mensen in aanraking komt. En door de thuis en uit wedstrijden kom je ook bij andere tennisverenigingen en zie je hoe het daar gaat. Bovendien leer je wedstrijden spelen! Maar van de gezelligheid heb ik ook altijd genoten.

Speel je zelf ook competitie? 

Ik speel momenteel geen competitie meer, maar ben nog wel steeds betrokken als competitieleider op zaterdag. Zorg ervoor dat de dag soepel verloopt. Vang bezoekende teams op, verdeel de banen en beantwoord vragen als die er zijn.
Waarom ben je vrijwilligerswerk bij OTC De Warande gaan doen?

Ik vind het belangrijk en fijn om een steentje bij te dragen. Als er geen vrijwilligers zijn, kan een vereniging niet draaien. Maar ik geniet ook van het contact met andere mensen. Bovendien is het ook nog eens leerzaam. Je krijgt een kijkje in de keuken van een vereniging, hoe draait het daar allemaal?

Wat zijn de belangrijkste taken van / wat doet een  competitiemakelaar? 

Ik informeer leden over de tennis competitie en beantwoord vragen van leden die tennis competitie willen gaan spelen.

Maar zal ook nieuwe competitiespelers en teams begeleiden, hen helpen als ze vragen hebben.

Ik zal zoveel mogelijk (nieuwe) leden proberen te motiveren om tennis competitie te gaan spelen!

Belangrijke taak is het samenbrengen van vraag en aanbod van competitiespelers bij OTC De Warande, daarbij werk ik nauw samen met onder andere de competitieleiders van OTC De Warande en de ledencommissie.

Welke leden kunnen bij jou terecht?

Alle seniorleden van OTC De Warande (18+ jaar)!

Alle speelsterktes;

Nieuwe leden;

Bestaande leden die nog nooit of weer competitie gaan spelen maar geen team hebben of kunnen vinden en leden die op zoek zijn naar een nieuw team;

Met welke vragen kunnen mensen bij jou terecht?

Wil je weten welke competitie soorten er zijn? Er is namelijk ontzettend veel mogelijk. De KNLTB heeft voor ieder type speler wel een competitiesoort.

Wanneer je competitie kunt spelen:  door de week op een ochtend, middag of avond of in het weekend en wat er kan in het voorjaar, najaar of in de winter.

De speeldata.

Als je hulp nodig hebt bij het vormen van een (nieuw) team.

Hoe ga jij leden bereiken? Hoe kunnen leden je bereiken?

Ik ga informatie avonden organiseren.

Daarvoor worden leden uitgenodigd per mail of via een bericht op de website of de KNLTB Club App.

Maar ik zal mensen ook bellen, of ze kunnen mij bellen. Het gaat er om dat ik zoveel mogelijk mensen kan helpen met het vinden van een leuk team!

 

, , ,
Vorig bericht
Mogen we ons voorstellen?
Volgend bericht
9 december Ouder-Kind-Oliebollentoernooi 2018

Gerelateerde berichten

Wil je kennis maken met tennis, kom gratis een keer meedoen met de Toss

Je kunt nu heel voordelig kennis maken met de tennissport bij OTC De Warande. Kom gratis naar de toss op maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur. Stuur een aanmeldingsmail naar gastvrouwotcdewarande@gmail.com.
Het mooiste tennispark van West Brabant, mogelijkheid tot training bij twee tennisscholen, rolstoeltennis, aansluiting bij een enthousiaste groep vrijwilligers, tossfaciliteiten, sterke competitie, vele (KNLTB)toernooien en een heerlijke keuken.

Lees verder