Nog eens 2 padelbanen officieel in gebruik genomen

Op een zonovergoten ‘padelplaza’ zijn op zondag 28 augustus de twee nieuwe padelbanen van OTC De Warande officieel geopend door Arnoud Kastelijns, wethouder Sport.

Het was de finale dag van het Warande Open Padeltoernooi 2022 powered by VOLVO Bluekens and Schreuder & Co, en dus het uitgelezen moment om padelbaan 3 en 4 officieel in gebruik te nemen. De kersverse, nieuwe voorzitter van OTC De Warande, Jacco Buisman sprak een bijzonder woord van dank uit aan de projectgroep die de realisatie binnen budget en planning mogelijk heeft gemaakt. Hij stond stil bij het feit dat het geen eenvoudige klus was om twee nieuwe padelbanen te realiseren. Er moest een tweede tennisbaan voor worden opgeofferd. En dat doe je als vereniging niet zomaar. Ook Wethouder Kastelijns was duidelijk trots en dankbaar: ‘Met trots sta ik hier vandaag. In de eerste plaats op deze prachtige 4 padelbanen; een verrijking voor onze gemeente. Daarnaast ben ik trots op deze vereniging, de leden en het bestuur. Want deze realisatie vraagt om leden en bestuurders die daadkrachtige besluiten durven nemen voor de toekomst van de club. Deze padelbanen zijn daar het bewijs van’. Na de officiële handeling werden de bezoekers getrakteerd op nog een aantal spectaculaire wedstijden padel; de halve finale en de finale heren en dames.

Dat padel in trek is, merkte de toernooileiding dit jaar nog sterker. Maar liefst 86 dubbels, gemengd dubbels en in totaal 172 fanatieke padellers hebben zich in het zweet gewerkt voor de winst. Dit jaar ziet de vereniging een stevige toename van het aantal padellers en zelfs van hele families die lid zijn geworden en meedoen aan het toernooi. Zo ook de familie van den Kieboom, waarvan moeder, zoon, dochter, tante en neef allemaal meedoen. En niet zomaar, maar liefst drie familieleden stonden in de halve finale en de finale. Robin van den Kieboom (zoon) vertelt dat het enthousiasme bij de familie begon in de zomer van 2021. ‘Via de zomerchallenge van OTC De Warande maakten we kennis met de sport en nu zijn we ‘om’. Van huis uit is voetbal de sport, maar tegenwoordig padelt de hele familie. De reden? Al met een klein beetje balgevoel kun je al meedoen. Padel is super laagdrempelig. Iedereen kan het’. Baansponsor Coen Halters van KEK Promotionele Producten doet zelf ook mee en geeft aan dat het niveau van dit toernooi hoog is. ‘Van de vier wedstrijden wisten we er maar één te winnen’. Lachend zegt hij: ‘en dat was hard werken’. Wat ik mooi vind aan dit toernooi? De sfeer is los en ongedwongen. Er wordt flink aangemoedigd en gejuicht. Voor mij is dit echt een ‘kek opgezet’ toernooi’.

Namens de toernooileiding vult Ricky van der Heyden aan: ‘Padel is de gezelligste sport die ik ooit beoefend heb. Het spel is dynamisch en snel. Mooi om te zien hoe iedereen super fanatiek de baan op gaat. We zijn blij met het enthousiasme en de stijgende interesse in deze mooie sport. Het was een feest om dit toernooi samen met alle vrijwilligers en sponsoren te mogen organiseren. Het mooie weer hielp natuurlijk zeker mee. Wij gaan ons klaarmaken voor de derde editie van het open padeltoernooi in 2023’.

 

Vorig bericht
Padeltoernooi is gestart!
Volgend bericht
Clubdagen met extra korting!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.