Padel spelen?

Wil jij sportief uitgedaagd worden? Ontdek hoe leuk padel is en meld je aan voor een lidmaatschap.
Lees meer over de basis-spelregels padel, het padelracket en materiaal en de veiligheidsaspecten bij padel.

Wat is Padel?

Padel is dynamisch en laagdrempelig en de snelst groeiende sport in Nederland. Het is een racketsport die veel weg heeft van tennis en squash. Padel is een snel spelletje door het gebruik van de glazen wanden. Je speelt met een racket zonder snaren en bijna altijd in dubbels. Je hebt snel en gemakkelijk leuke rally’s met je vrienden, ongeacht het verschil in ervaring. Padel is een leuke sport voor jong en oud.

Clinics voor leden

Wil jij een padelclinic? Op zondag 23 juni en zondag 8 september 2024 kan je meedoen. De clinic is bedoeld voor leden vanaf 15 jaar die nog niet zo lang lid zijn van de club (0 – 2 jaar) of leden die willen kennismaken met padel. In 1,5 uur maak je kennis met de basisslagen van padel, krijg je speluitleg en speeltips. De clinic is gratis. Inschrijven kan via de KNLTB ClubApp. Om zoveel mogelijk leden de mogelijkheid te geven de clinic te volgen kan je aan maximaal aan 1 clinic deelnemen.

Open de KNLTB ClubApp, ga naar Club (onderin het scherm), naar de Agenda (bovenin het scherm)  en klik op de Startersclinic op zondag 23 juni of 8 september 2024. De clinic is van 14.00 – 15.30 uur. Vol = vol.

Padeltraining

Wil je padel-training of een met een Maak Kennis met Padel cursus meedoen (een verkorte training)? Stuur een mail naar office@vitasports.nl voor de mogelijkheden of kijk op https://sport.vitasports.nl/otc-de-warande/

Padeltoss

Om andere leden te leren kennen en lekker te kunnen padellen organiseren we iedere maandagavond en dinsdagavond een toss-avond.

De dinsdagavond is bij uitstek geschikt voor startende tennissers en padelspelers. Er wordt in 4 rondjes van drie kwartier getost, van 19.00 tot 22.00 uur. Je kunt een mail sturen als je belangstelling hebt om in de Toss-WhatsApp groep opgenomen te worden. In deze Appgroep kan je (wekelijks) aangeven dat je mee doet.

Voor de meer ervaren tennisser of padelspeler is er de maandagavondtoss. Je kunt een mail sturen als je belangstelling hebt om in de Toss-WhatsApp groep opgenomen te worden. In deze Appgroep kan je kan je (wekelijks) aangeven dat je mee doet. Het is dan mogelijk om met andere leden te tennissen of te padellen, om 19.00 uur, 19.45 uur, 20.30 uur en 21.15 uur. Je geeft jouw keuze in de Toss-WhatsApp groep aan. Op zondagavond ontvang je de toss-planning. Daarin staat op welke baan en met wie je gaat tossen.

NIEUW: Zondagmiddag toss van 14.00 tot 17.00 uur. Je kunt per week aangeven of je mee wilt doen. Je meldt je aan via een WhatsApp groep. De zondagmiddag toss start met ronde 0 van 14.00 tot 14.45 uur en kent 4 rondes van drie kwartier (ronde 0,1,2 en 3). Je geeft je uiterlijk tot zaterdagavond 18.00 uur op. Je ontvangt de toss-planning van te voren en weet dus op welke baan en met wie je gaat spelen. Aanmelden voor de toss WhatsApp groep doe je HIER.

Rackets zijn te leen.

Padel voor de jeugd

Padel is een hele leuke sport voor jeugd. Het is een lekker snel en intensief spelletje en makkelijk aan te leren! Op vrijdagavond van 17.00 uur tot 18.00 uur kan ieder jeugdlid meedoen met Fun & Play onder leiding van de trainers van Vitasports.

Competities

Lees HIER meer over padelcompetities.

Toernooien

Jaarlijks organiseren we een clubtoernooi (week 11 in 2024) en een open toernooi (week 34 in 2024).

Baanhuur

Wil je een padelbaan huren? Je bent van harte welkom! Huur HIER jouw Padelbaan en boek -als je wilt- direct een racket!