Eikenprocessierups

  De eikenprocessierups houdt de gemoederen bezig. Zoals bij de meesten bekend, zijn ze helaas ook gesignaleerd op ons park.

De eikenprocessierups is de rups van een nachtvlinder. Op een groot aantal eikenbomen in vrijwel geheel Nederland kan men in de maanden mei, juni en juli behaarde rupsen aantreffen.
Deze rupsen gaan ‘s nachts groepsgewijs (in processie) op zoek naar voedsel (eikenbladeren), vandaar de naam eikenprocessierups.

De rups heeft haren. Contact daarmee kan de huid, ogen en luchtwegen irriteren. Lange mouwen en dragen van een (dunne) trainingsbroek heeft de voorkeur. Toch last van jeukende bultjes? Spoel de huid goed met lauw water. Of strip de huid met plakband. Niet wrijven of krabben! Smeer met een verkoelende gel, zoals Aloë Vera of Prik weg .Dit kan helpen tegen de jeuk. De klachten gaan binnen 2 weken vanzelf over. Bel bij oog klachten of allergische klachten de huisarts.

De gemeente Oosterhout is op de hoogte van de rups op ons park. We staan hoog op de prioriteitenlijst om de rups op ons park te bestrijden. Vanwege drukte duurt dit langer dan gehoopt.

Met voorzitters omliggende sportvereniging is afgesproken de rups in het vroege voorjaar gezamenlijk te bestrijden.

Voor meer info: https://www.oakie.info/downloads/

 

 

 

 

Vorig bericht
Nieuw: Alles-in-1 voor de jeugd
Volgend bericht
Schrijf in voor het Intersport Oosterhout Warande Open tot 17 juli 2019!

Gerelateerde berichten

Niets gevonden.