Tenniscompetitie aanbod

Voorjaarscompetitie

Wil je graag meedoen aan een competitie met enkel- en dubbelpartijen of het liefst alleen met dubbelpartijen? Speel je graag in een heren- of damesteam of toch liever gemengd? In de voorjaarscompetitie is er voor iedere tennisser is een competitie die past.

De Voorjaarscompetitie biedt teams de kans om binnen zeven speeldagen, van begin april tot begin juni, het kampioenschap na te streven. Een standaard afdeling bestaat uit acht teams en wordt ingedeeld op basis van niveau, leeftijd en regio. Elk team speelt één keer tegen elke tegenstander, zowel thuis als uit. Het winnende team wordt bepaald door het hoogste aantal overwinningen na de zeven speeldagen. De kampioenen promoveren naar een hogere klasse, terwijl de laatste (twee) teams degraderen naar een lagere klasse, indien van toepassing. Er wordt gespeeld volgens het Verkort Spelen systeem.

Vrijdagavondcompetitie: Om de week, 5 speeldagen

Om de drukte op vrijdagavond te reguleren en toekomstige groei mogelijk te maken, wordt tijdens de KNLTB Voorjaarscompetitie op vrijdagavond ‘om de week’ gespeeld.

Wat houdt ‘Om de week spelen’ op vrijdagavond precies in?

Teams spelen om de week competitie. De gemengde teams en 8&9 Tennis beginnen een week eerder dan de reguliere competitie,  de heren- en damesteams starten gelijk met de reguliere competitie. Alle teams spelen volledige wedstrijden, waarbij een supertiebreak in de derde set wordt gespeeld. Ieder team heeft in totaal 5 speeldagen.

Ontdek 8&9 Tennis, de perfecte keuze voor beginnende recreatieve tennissers met speelsterkte 8 en 9 (17+). Hier draait het niet om resultaten, maar om plezier en gezelligheid. Deze laagdrempelige dubbelcompetitie biedt de kans om op je eigen niveau te spelen tegen spelers van andere clubs. Beschikbaar op donderdagavond, vrijdagavond (tijdens de Voorjaarscompetitie) en zondag.

In het kort: Je team speelt tegen andere teams uit de poule, ingedeeld per regio. Elke tegenstander wordt eenmaal getroffen, zowel thuis als uit. Op een wedstrijddag speel je twee dubbelpartijen, variërend van dames-, heren- tot gemengde dubbels. Flexibel en leuk – dat is 8&9 Tennis!

Zomeravondcompetitie

Heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je graag competitie spelen, maar ben je verhinderd in het weekend? Dan is de Zomeravondcompetitie ideaal voor jou!  

De zomeravondcompetitie is een dubbelcompetitie die op zeven woensdagavonden in mei en juni wordt aangeboden. Deze competitie is voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en is geschikt voor alle speelsterktes. Voorwaarde is dat er minimaal vier spelers per team worden aangemeld. Je speelt namelijk per avond vier dubbels. Dat kan 4x HD zijn, 4x DD of 1x DD, 1x HD en 2x GD. Er wordt gespeeld volgens het Compact Spelen systeem.

Verkort & Compact Spelen

Verkort spelen betekent dat in alle dubbelspelpartijen van seniorencompetities (DD, HD en GD), een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met 10 punten wordt gespeeld wanneer de stand één set gelijk is. De winnaar van deze tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die als eerste tien punten behaalt, met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en moet op MijnKNLTB worden ingevoerd als 10-6 of 11-13.

Wat is Compact Spelen?

Voor 8&9 Tennis en de Zomeravondcompetitie geldt Compact Spelen. Dat betekent het spelen van een beslissend punt bij de 40-40 stand en in het geval van een derde set wordt er een beslissende wedstrijdtiebreak (tot en met 10 punten, 2 punten verschil) gespeeld.

Najaarscompetitie

Ook de najaarscompetitie wordt steeds populairder. Tijdens de Najaarscompetitie speel jij samen met jouw team op vijf speeldagen, tussen half september en half oktober, tegen de andere teams uit de afdeling. 

Een afdeling bestaat in de meeste gevallen uit zes teams en wordt ingedeeld naar niveau, leeftijd en regio. Een team treft iedere tegenstander één keer. Je speelt een aantal keer thuis op jouw eigen club en een aantal keer ga je bij een andere vereniging op bezoek. Het team dat na de vijf speeldagen het meeste wedstrijdpunten heeft gewonnen is kampioen De kampioenen promoveren naar een hogere klasse, terwijl de laatste (twee) teams degraderen naar een lagere klasse, indien van toepassing. Er wordt gespeeld volgens het Verkort Spelen systeem.

In het najaar wordt de vrijdagavondcompetitie in tegenstelling tot de Voorjaarscompetitie niet om de week gespeeld. Dit is door de beperkte periode waarin in het najaar wordt gespeeld.

8&9 Tennis wordt in het najaar niet op vrijdagavond aangeboden.

Lid worden

Welkom bij onze vereniging!

Huur een baan!

Geen lidmaatschap maar toch een tennis- of padelbaan huren?