Van één van onze vrijwilligers..

Door: Pax Kooijman

Rustige draf

Wat kon ik van deze avond verwachten? Ik had niet echt een idee. Onbevangen liet ik het maar gewoon op mij afkomen. Tijdens de workshop kregen we van trainer Eugène Klerkx de 7 bronnen van arbeidsvreugde onder de neus. Kijk, daar kan je wat mee. Als we dingen doen die we leuk vinden, geeft ons dat energie. Het geeft ons energie als mensen je dankbaar zijn voor de dingen die je doet voor de club. En dáár doen we het tenslotte voor. Maar er zijn ook energievreters. Mensen die de vrijwilligers  soms onsympathiek bejegenen, of taken die je moet doen die je niet lekker liggen. De balans tussen de energievreters en energiegevers moet goed zijn. Dan heb je plezier in het werk. Of het nu gaat om vrijwilligerswerk of een betaalde baan, dat maakt geen verschil.

In  galop

De discussie onderling kwam goed op gang en iedere vrijwilliger kon zijn/haar verhaal doen. Iedereen vond het belangrijk een goede vrijwilligersplek te hebben met fijne mensen om mee samen te werken die eenzelfde doel nastreven. Het is heerlijk om waardering en vertrouwen van anderen te krijgen. Wanneer je jouw talenten en kwaliteiten verder kunt ontplooien levert dat plezier en energie op. Dan doe je het werk met hart en ziel en kan je betekenisvol zijn voor anderen. Dan ben je trots op de club, waarmee je je kunt identificeren. Ik besefte mij, dat wij allemaal ambassadeur zijn om het vrijwilligerswerk positief te promoten. Maar ook, dat het werk van de vrijwilligers door niet-vrijwilligers soms meer gewaardeerd zou mogen worden. Dat er een algeheel besef mag zijn, dat vrijwilligers ook gewoon leden zijn, die heel veel extra inspanningen leveren voor de club. Bovendien is het belangrijk zoveel mogelijk vrijwilligers binnenboord te houden. Zonder de extra handjes, kan de club niet draaien. En mogelijk zelfs niet bestaan.

In de hoeven

Gelukkige mensen is een bedrijf, dat trainingen verzorgd voor bedrijven, instellingen en organisaties. Een toepasselijke naam. Want, als je lekker in jouw vel zit, opereer je vanuit jouw (paarden) kracht en ben je een gelukkig mens. Hoe gelukkig moet ik dan wel niet zijn met de eerste letters van mijn voor- en achternaam? De eerste PK heb ik al bij mijn geboorte meegekregen. Wat ben ik toch een bofkont. Eugène, bedankt voor jouw inspirerende bijdrage. Als sponsor van onze vereniging ben jij te vinden op: www.gelukkigemensen.nl of op: info@klerkx-training.nl.

Bewaren

Vorig bericht
Open jeugd toernooi Made in Juni
Volgend bericht
ALV op 20 april 2017 20:00 uur

Gerelateerde berichten