Vrijwilliger van de maand oktober 2016

Zonnetje

Naam

Mignon van Disseldorp

Woonplaats

Oosterhout

Geboortedatum

18 februari1972

Voor welke commissie ben je werkzaam bij OTC De Warande

Jeugdcommissie

Hoeveel commissieleden zitten er bij jou in de commissie

We zijn nu met vijf: voorzitter John Martens, en verder: Ruth Eschweiler, Frank van Geersaem en Peter van de Berg.

Hoe ben je bij OTC De Warande terechtgekomen en hoe lang zit je al bij de vereniging

In het najaar van 2009 vroeg Petra Graven mij op het schoolplein of tennis niets voor mij was. Eigenlijk ben ik een (fanatieke) hockeyer, maar hockey vond ik niet handig meer (je hebt er teveel anderen voor nodig). Ik vond het spannend maar wel heel leuk om te gaan tennissen. In november 2009 ben ik gestart met trainen. Ik ben nu dus 7 jaar lid van de vereniging.

Wat waren je eerste impressies toen je bij de club kwam.

Meteen kreeg ik het idee dat het een grote, actieve club was. Natuurlijk met vele clubjes in de club.

Is er veel veranderd nadien

Doordat ik zelf flink actief ben geworden is er voor mij heel wat veranderd. Ik ben zeker drie tot vier keer per week op de club. Ik train nog steeds elke donderdagavond; ik heb een super gezellig woensdagochtend clubje om mee te spelen (en koffie te drinken) en ook met mijn kinderen Puck en Tom ben ik regelmatig op de baan te vinden. Om van alle activiteiten en vergaderingen nog maar niet te spreken.

Wat vind je het leukste in het vrijwilligerswerk

Het voldane gevoel en tevreden “(jeugd) klanten”. Gevoel van betrokkenheid.

Wat zou je graag veranderd zien bij de club

Best een lastige vraag, maar er komen een aantal zaken bij mij naar boven: ik zou graag zien dat veel meer leden, eigenlijk iedereen, een steentje bij zou dragen binnen de club. Het zou de huidige vrijwilligers ontzien (sommigen doen echt heeeeel veel) en het zou iedereen een goed gevoel geven en de club zou nog veel meer kunnen betekenen voor jong en oud. Volgens mij zou iedereen dan ook meer betrokken zijn en dan zouden ook zowel sportieve als andere activiteiten (ALV?) beter bezocht worden.

Verder zou ik het top vinden als jeugdleden al eerder en vaker als “vrijwilliger” gaan helpen bij activiteiten. Dit laatste is iets waar ik zelf ook actief vanaf dit jaar op wil richten. Oudere jeugdleden kunnen dat namelijk makkelijk en dat is leuk en goed voor iedereen. Enne… jong geleerd ….

Is er een belevenis bij de club welke je altijd zal bijblijven

Moeilijk om te kiezen! Ik vind alle jeugdactiviteiten leuk: van jeugdmiddagen met 60 deelnemers (in hitte en kou), oliebollentoernooi tot competitie en open jeugdtoernooien. Maar ook het eerste optreden van de Warande band vergeet ik zeker niet snel.

Waarom zouden andere clubleden ook aan vrijwilligerswerk moeten gaan doen.

Omdat het waardevol is voor jezelf èn voor anderen

Omdat het leuk is

Omdat het veel voldoening geeft

Omdat het leerervaringen biedt

Omdat je veel sociale contacten opdoet

Omdat je je talenten kunt inzetten en uitbreiden

Omdat het nodig is: het is goed voor de club (en dus voor jezelf, je vrienden, je kids….) en vele handen maken licht werk

 

Vrijwilligers
Vorig bericht
Teamtennis 2016
Volgend bericht
Open Jeugdtoernooi bij TC Etten

Gerelateerde berichten